Pasquale-Natuzzi-58b54beb111da1.jpg

Pasquale Natuzzi

"Alles wat we doen, doen we met passie in een zoektocht naar perfectie, schoonheid en harmonie in onszelf en rondom ons. Elke dag is zoals de eerste dag.
We hebben de vaste overtuiging dat ondernemers een betrokkenheid hebben in gemeenschappelijke groei, in onze gemeenschap en in ons land.

De liefde voor ons vak maakt van ons een van de meest uitzonderlijke vaklieden ter wereld."

PRIJZEN EN ONDERSCHEIDINGEN

BIOGRAFIE

Pasquale Natuzzi werd geboren in Matera, woont in Santeramo, is getrouwd en heeft 5 kinderen. Als zoon van een meubelmaker opende hij op 19-jarige leeftijd zijn eerste atelier in Taranto. In 1962 verhuisde hij naar Matera, waar hij in 1967 zitbanken op industrieel niveau begon te produceren. In 1972 richtte hij Natuzzi Salotti S.r.l. op en een jaar later, nadat een brand de fabriek volledig verwoeste, transfereerde hij het bedrijf naar Santeramo in Colle (Bari, Italië), waar de hoofdzetel van de groep nog steeds gevestigd is. In de jaren 1980, tijdens een reis in de Verenigde Staten, zag Pasquale Natuzzi de kans om lederen zitbanken te vervaardigen voor de grote massa en richtte zo Natuzzi Upholstery Inc.op in 1985, gevestigd in New York. Het succes in de Verenigde Staten, bevestigd door de notering op Wall Street in mei 1993, was een springplank voor Natuzzi om andere markten aan te spreken. De Amerikaanse hoofdzetel van Natuzzi werd ingehuldigd in 1998 te High Point, North Carolina. Het gebouw werd ontworpen door Mario Bellini.

Terwijl de uitbreiding op de Noord-Amerikaanse markt verder werd gezet, werkte de groep ook aan de aanwezigheid in Europa en Italië, waar de eerste Divani & Divani by Natuzzi-winkel de deuren opende in de jaren negentig.

Zijn passie en toewijding aan de groei van het bedrijf werd in december 2001 bekroond met een eredoctoraat in Pedagogische wetenschappen, uitgereikt door de Universiteit van Bari. In 2008 kreeg Pasquale Natuzzi ook een eretitel van de American Furniture Hall of Fame, hij was de eerste niet-Amerikaan die deze erkenning mocht ontvangen.

BIOGRAFIE
Meer info

NEEM CONTACT MET ONS OP

X
KIES JE DICHTSTBIJZIJNDE VERDELER
Ask for info at your nearest store