Open-Art-596ddfb07c2c34.jpg

Open Art

De fusie tussen Natuzzi en The world of Art resulteert in Natuzzi Open Art.

Pasquale Natuzzi streeft een buitengewone passie voor schoonheid na die evolueerde in de meest nobele vorm: Art. Het concept Natuzzi Open Art ontstond in 2007 door het samenwerkingsverband met Arnaldo Pomodoro voor het Salone Del Mobile Furniture in Milaan. Het project werd officieel aangekondigd in april 2009, met als doel om kunst naar de Natuzzi-winkels te brengen en zo toegankelijk, of ‘bereikbaar’ te maken, voor iedereen. Natuzzi Open Art verenigt hedendaagse artiesten van alle achtergronden om specifieke kunstwerken te creëren die tot leven komen in de Natuzzi-verkooppunten over de hele wereld. Het eerste samenwerkingsverband kwam tot stand met beeldhouwer Giacomo Benevelli, gevolgd door partnerschappen met Nicola De Verme en Gianni Basso. In december 2015, werkte de Franse kunstenaar Adrien Missika aan het laatste project, een kunstinstallatie in het Natuzzi-verkooppunt in Miami.

2013

2013

THE SHAPE OF ENERGY DOOR FABRIZIO PLESSI

Dit werk met explosieve impact, ontworpen door Fabrizio Plessi, is de viering van dynamiek, verandering en energie die ook Pasquale Natuzzi en zijn bedrijf drijven. De primordiale, hypnotische schoonheid van lava - de rode draad door het werk van de kunstenaar - lijkt als het ware te zweven tussen kunstwerken en meubelstukken.

2015

2015

ADRIEN MISSIKA

Ter gelegenheid van de grote opening van de Natuzzi-vlaggenschipwinkel in Miami op 2 december 2015 werd een speciale opstelling van de kunstenaar Adrien Missika (Parijs, 1981) - voorgesteld. Adrien Missika - een in Frankrijk geboren kunstenaar, die reist tussen Berlijn en Mexico City - werd door curator Myriam Ben Salah uitgenodigd om zijn gave om zijn persoonlijke kijk op een omgeving te vertalen in een kunstvorm die verschillende mediakanalen aanspreekt, van beeldhouwkunst tot fotografie, van installaties tot videobeelden. Het project stelt Missika in staat om direct contact te maken met Apulië - de hak van de laars van Italië - en met alle aspecten die verband houden met ontwerp en productie, naast het materiaalkeuze en technologische experimenten.

2012

2012

FORMAE AQUAE DOOR GIANNI BASSO

Een selectie adembenemende foto's met als thema, water - door Gianni Basso, internationaal ontwerper en lifestylefotograaf. De kunstenaar heeft met technische vastberadenheid en poëtische intuïtie de eigenschappen van water vastgelegd, door middel van kleur, vorm en grafische elementen. Een aanhoudende zoektocht naar volmaaktheid is wat de werelden van Natuzzi en Basso heeft verenigd, om gezamenlijk nieuwe artistieke perspectieven te kunnen exploreren.

2010

2010

Het assortiment accessoires ontworpen door Nicola Del Verne, een eclectische en visionaire styliste kan worden opgevat als de perfecte synthese tussen twee op het eerste oog verschillende werelden, zoals interieurontwerp en mode. Strak afgelijnde ontwerpen die artistiek werelden, zoals beeldhouwkunst en fotografie verbinden. Secretly heeft de kracht en de waarde van een intieme gewaarwording, die de zoete geur van een herinnering of de duistere onrust van een geheim opwekt.

2009

2009

MATER NATURA DOOR GIACOMO BENEVELLI

Een collectie accessoires, bronzen en marmeren sculpturen, met als thema materialiteit en natuur door Giacomo Benevelli - een van de meest gerenommeerde bezielers van hedendaagse abstracte beeldhouwkunst. Hij verlangt ernaar om het potentieel van accessoires te verrijken, om verder te kijken dan enkel functionaliteit en een goed ontwerp, door artistieke meerwaarde te creëren. Vele van zijn werken werden toegevoegd aan de Natuzzi-collectie.

2007

2007

ASTA CIELARE DOOR ARNALDO POMODORO

Uit de prestigieuze Pasquale Natuzzi, "Asta cielare" collectie, door Arnaldo Pomodoro, Italiaans meesterbeeldhouwer en goudsmid. Deze sculptuur, ingewerkt in de grond, is een imposante bronzen beeld van 5,2 meter, in een waterval van kleuren die met licht en schaduw spelen, in harmonie met de tinten en strakke lijnen van de Collezione Pasquale Natuzzi. Immanent aanwezig in de ruimte kunnen we ook een sculptuur van Arnaldo Pomodoro aanschouwen dat in sterk contrast staat met de omgeving.

blijf up-to-date in de wereld van natuzzi
Meer info

NEEM CONTACT MET ONS OP

X
KIES JE DICHTSTBIJZIJNDE VERDELER
Ask for info at your nearest store