Faq-58b709fc419561.jpg

Faq

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen door de klanten van Natuzzi Italia.
Neem voor andere vragen of opmerkingen contact op met ons of bezoek ons dichtstbijzijnde verkooppunt.

 

Ecoflex Foam: dit schuim met hoge veerkracht wordt in alle Natuzzi-kussens gebruikt. Het wordt vervaardigd door onze IMPE-divisie en is geheel vrij van verontreinigende CFK-stoffen.

Schuim met verschillende dichtheden: we gebruiken meer dan tien verschillende dichtheden om ultiem comfort en design, en optimale ondersteuning op maat te kunnen garanderen.

Wattering: Meerdere lagen thermisch samengeperste vezels die rond de binnenkant van zitkussens worden gewikkeld voor een mooiere vorm en een hoger zitcomfort.

Singelband: de gepatenteerde, elastische singelband van industriële sterkte wordt in de zitting en rugleuning aangebracht voor een goede vering. Dit 100% veerkrachtige materiaal wordt in de auto- en luchtvaartsector gebruikt ter vervanging van traditionele metalen veren. Het gebruik van singelbanden biedt een aantal voordelen. Zo zorgen de banden voor een gelijkmatige ondersteuning over de hele lengte van het frame. Bovendien is het materiaal geluidsvrij en roestvast, en bestaat er geen risico dat de springveren uit de kussens komen.

Split: alle lederen huiden worden gespleten omdat ze te dik zijn om te worden gebruikt als bekleding of voor een ander product. In een speciale machine wordt de huid in twee huiden verdeeld. De onderste huid wordt splitleder genoemd. Deze huid kan licht geschuurd (bijgewerkt) en gebosseleerd worden. Ook kan er een reliëf met een bijpassende nerfpatroon aan de huid worden toegevoegd. Zo ontstaat er een gelijkmatig nerfpatroon dat kan worden gebruikt voor de achterkant en zijkanten van een bank. Daardoor wordt ook enigszins bespaard op de kosten. Splitleder is 100% leder en wordt op precies dezelfde manier afgewerkt en behandeld als het topnerfgedeelte. 

Topnerf: in het bovengenoemde proces is de bovenste huidlaag het topnerfgedeelte. Dit materiaal wordt meestal gebruikt voor onderdelen die meer aan slijtage onderhevig zijn. Topnerfleder heeft immers een compactere nerf dan splitleder.

Volnerf: dit is topnerfleder waarin het natuurlijke nerfpatroon van de huid wordt gebruikt. De nerven worden niet bijgewerkt.

Gecorrigeerde nerf: Topnerfleder dat licht is geschuurd om wat van de natuurlijke kenmerken te verminderen.   Deze vorm van corrigeren wordt zeer frequent gebruikt. De natuurlijke nerven worden volledig verwijderd, en daarna wordt de huid gebosseleerd. Zo ontstaat een gelijkmatig nerfpatroon.  De huid kan ook licht worden gepolijst om oneffenheden van de nerven te verwijderen.

Gebosseleerde nerf: leder met gebosseleerde nerf wordt gekenmerkt door een nerfpatroon dat in het leder is gewalst. Dit kan bijzonder subtiel gebeuren en heel natuurlijk ogen, of juist heel opvallend zijn (bijvoorbeeld bij een krokodillenmotief).

Lederklassen: de belangrijkste factor voor het bepalen van de kwaliteitsklasse van het leder is de oorsprong van de onbewerkte huid. De kwaliteitsklasse is bepalend voor de prijs van het leder. Pull-up-leder of analineleder: geverfd leder dat is voorzien van een laagje was of olie. Als het leder wordt gevouwen, wordt de was of olie van het leder gescheiden, waardoor de kleur lichter wordt.

Wij hebben een uitgebreid assortiment lederen artikelen, verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Sommige ledersoorten zijn dikker, andere zijn dunner, aan enkele is een tweede kleur toegevoegd om een bepaald effect te creëren en sommige zijn gebosseleerd of net heel glad. Het volledige kleurenpalet verandert constant en omvat meer dan 150 verschillende tinten. Kies de ideale kleur op basis van uw persoonlijke smaak en levensstijl.

De constructies verschillen per model. Wij maken gebruik van samengestelde frames: een combinatie van massieve houtsoorten als spar of beuken met gelaagd hout, OSB, spaanplaten en een omhulsel van masoniet. Sommige frames bevatten metalen of zichtbaar gesneden delen. Voor de vering wordt een elastisch singelbandensysteem gebruikt dat uiterst duurzaam en 100% veerkrachtig is. De vering van onze samengestelde frames heeft daardoor een veel langere levensduur dan andere veringconstructies. Deze constructiestijl biedt tal van voordelen. De frames kunnen zo immers gemakkelijk worden aangepast aan elk meubeltype. De mogelijkheden zijn legio – van klassieke frames met kopspijkertjes tot moderne modellen met een open onderkant.

In onze winkels kunt u speciale reinigingssets kopen. U kunt de lederen bekleding ook schoonmaken met een mild, met water verdund reinigingsmiddel en een droge, zachte, witte doek.  Wij raden af om vlekken te verwijderen met andere reinigingsmiddelen of chemische producten. Onze producten zijn onderhoudsarm: gewoon afstoffen en onmiddellijk vlekken verwijderen volstaat. En onthoud dat leder een natuurlijk materiaal is dat er na verloop van tijd anders gaat uitzien.

Meer info:
- LEDEREN BEKLEDING
- PROTECTA-LEDERCOLLECTIE
- NATURAL-LEDERCOLLECTIE

Leder is elastisch en de vorm weerspiegelt de gebruiksintensiteit. Net zoals nieuwe schoenen moeten worden ingelopen, moet ook uw bank worden ‘ingezeten’. Het uitrekken is dus geen defect, maar een natuurlijk verschijnsel.

Bij alle ledersoorten vervaagt de kleur na verloop van tijd enigszins.  Leder dat aan direct zonlicht wordt blootgesteld, zal sneller vervagen. Protecta-ledersoorten vervagen minder snel dan Natura-ledersoorten.

Natural-leder = onbewerkt leder = meer natuurlijke kenmerken/kleurverschillen.

Protecta-leder = bewerkt leder = minder natuurlijke kenmerken/meer gelijkmatige look

De prijs van het eindproduct wordt in belangrijke mate bepaald door de kenmerken van het leder. Hoe hoger de kwaliteitsklasse van het leder, hoe hoger de prijs van het eindproduct.  Maar ook andere factoren, zoals afmetingen, ontwerp, onderstel en stiksels spelen een rol in de prijsstelling. Natuzzi doet er alles aan om ervoor te zorgen dat uw zitbank vanuit elke hoek een lust voor het oog is. Besluit u bijvoorbeeld om uw zitbank of zitbankonderdeel in het midden van uw kamer te plaatsen, dan zullen de ontwerpdetails van de zitbank zeker in het oog springen.

Nee, onder normale gebruiksomstandigheden gaat leder na verloop van tijd niet scheuren of afbladderen.  Het kan wel gebeuren dat de toegepaste kleurafwerking scheurt of afbladdert. Net als met verf op een muur, kan dit meestal worden gerepareerd.
Let op: de afwerking kan niet in alle gevallen gemakkelijk en onzichtbaar worden gerepareerd.

Leder schikt zich naar de omgeving.
Het past zich aan de temperatuur van een kamer of uw lichaam aan, en behoudt een consistente temperatuur die aangenaam aanvoelt op de huid.

Markeringen zoals krassen, insectenbeten, plooien en nerven zijn natuurlijke kenmerken van echt leder. Als u leder uit de Natuzzi Protecta-collectie koopt, leder dat is beschermd en behandeld om een meer gelijkmatige en uniforme look & feel te creëren, zult u minder markeringen zien. Leder uit onze Natural-collectie, zal daarentegen meer natuurlijke markeringen vertonen, zoals insectenbeten, krassen en tekenen van uitrekking, maar ook kleurvariaties. Deze kleurvariaties kunnen in dezelfde huid ontstaan, omdat het leder niet wordt behandeld om het een gelijkmatige, uniforme kleur te geven, zoals we bij onze Protecta-ledersoorten wel doen. Die markeringen zijn geen onvolkomenheid, maar een teken van de authenticiteit van het leder. U moet ze juist als een “keurmerk” van echt en hoogwaardig leder beschouwen.

Ja, dat klopt.
Leder is in feite een bijproduct van de rundvleesindustrie.
De grootste afnemer van leder is de schoenensector.
Slechts zo‘n tien procent van de wereldwijde lederproductie is bestemd voor de meubelsector.

De belangrijkste factor voor het bepalen van de kwaliteitsklasse van leder is de oorsprong van de onbewerkte huid. Huiden komen uit alle delen van de wereld en worden geclassificeerd op basis van hun natuurlijke kenmerken. Huiden met minder kenmerken zijn zeldzamer en doorgaans duurder. Ze moeten ook minder bewerkt worden voor gebruik als bekleding. De meeste huiden zijn afkomstig uit het zuidelijke halfrond en vertonen meestal meer natuurlijke kenmerken. Ze zijn ook minder soepel dan de huiden van het noordelijk halfrond. Het overgrote deel van de Protecta-collectie bestaat uit huiden van het zuidelijk halfrond. Over het algemeen zijn de hogere lederklassen afkomstig van huiden van het noordelijk halfrond. Maar soms gebruiken we in onze Natural-collectie bepaalde huiden afkomstig van het zuidelijk halfrond. Natuurlijke huiden hebben van origine natuurlijke kenmerken en vertonen kleurafwijkingen. Dit is echter geen defect.

Als u bang bent dat uw huisdieren uw lederen meubel zullen beschadigen, kiest u het best voor meubelen in een aangepaste ledersoort. De producten uit onze Protecta-collectie zijn ideaal, omdat ze gemakkelijker te repareren zijn. Tevens vallen reparaties bij dit soort leder minder op door de speciale kleurafwerking.

Natuzzi verkoopt niet rechtstreeks aan consumenten noch via de fabriek. De producten van Natuzzi zijn alleen verkrijgbaar via Natuzzi-winkels of erkende verkooppunten van Natuzzi. Gebruik onze winkelzoeker om de dichtstbijzijnde winkel of het dichtstbijzijnde verkooppunt te vinden.

Meer info

NEEM CONTACT MET ONS OP

X
KIES JE DICHTSTBIJZIJNDE VERDELER
Ask for info at your nearest store